Σχετικά με όσα προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα μετά την τελευταία συνεδρίαση της Super League θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας, μαζί με όλους τους υγιώς σκεπτόμενος φιλάθλους. Πέρα από την αγωγή της Football League, η ΠΑΕ Βόλος ξεκίνησε και τις διαδικασίες για το μείζον θέμα των κλειστών ωρών, ώστε να καταλάβουν όλοι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η  Super League και αυτοί που την εκπροσωπούν. Αλλωστε είναι γνωστό σε όλους πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο νοσεί.

Είναι αδιανόητο ακόμα και σήμερα ο διάλογος να εξαντλείται στο πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν, αντί να αξιοποιούνται οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργού και να εμπλουτίζονται με επιπλέον προτάσεις, που θα διασφαλίζουν την αναγκαία αλλαγή σελίδας ώστε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο:

  • Να επανέλθει η αξιοπιστία
  • Να γυρίσουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα
  • Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος
  • Να απομακρυνθεί η βία από τα γήπεδα
  • Να καταστεί ελκυστικό το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα

Μέχρι τώρα δυστυχώς υπάρχει η αίσθηση ότι δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον, ούτε οι αναγκαίες προτάσεις, προκειμένου να υπάρξει η πολυπόθητη πρόοδος στο ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ Βόλος τάσσεται υπέρ των προτάσεων του υπουργού Αθλητισμού, με κάποιες απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις και καλεί σε συστράτευση όλες τις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις του χώρου και εκτιμά ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να λάβει ξεκάθαρη θέση και η ΕΠΟ.

Διατυπώνουμε την ευχή και την ελπίδα να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία και να υπάρξει μια ειλικρινής και πλήρης σύμπραξη όλων των δυνάμεων που πραγματικά επιθυμούν και αγωνίζονται για το καλό και την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

 

Για την ΠΑΕ Βόλος

Ο πρόεδρος του ΔΣ

Γεώργιος Σπυριδόπουλος