Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Το Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης βρίσκεται στη περιοχή της Νεάπολης στον Βόλο και συγκεκριμένα στο τέρμα της Νεαπόλεως.

Το γήπεδο είναι κατασκευασμένο αρκετά χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο το καλοκαίρι του 2017 ο Δήμος Βόλου το ανακαίνισε για λογαριασμό του Βόλος Ν.Π.Σ. ο οποίος το χρησιμοποιεί ως έδρα.

Έχει χωρητικότητα 3.000 ατόμων, ενώ υπάρχει σκέπαστρο στη βορειοδυτική πλευρά. Είναι ενισχυμένο με πραγματικό χλοοτάπητα (96Χ64μ.) ενώ υπάρχει και βοηθητικό για τις ανάγκες των ακαδημιών. Παράλληλα, περιμετρικά του γηπέδου υπάρχει η δυνατότητα να ασκηθούν οι αθλητές του στίβου, καθώς υπάρχουν 6 διάδρομοι των 400 μέτρων.

Υπάρχουν 2 θύρες από τις οποίες μπορούν να εισέρχονται οπαδοί των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων. Στο εσωτερικό του γηπέδου υπάρχει χώρος όπου φιλοξενείται το κυλικείο καθώς και κλειστή αίθουσα γυμναστικής. Εκτός του γηπέδου μπορεί κανείς να σταθμεύσει το όχημα του καθώς το parking μπορεί να “φιλοξενήσει” από 100 έως 150 οχήματα.

Εκτός από την ομάδα του Βόλου το συγκεκριμένο γήπεδο παρέχεται από τον Δήμο Βόλου και για προπονήσεις αλλά και ορισμένους αγώνες των ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου της ΕΠΣΘ.

Υπέυθυνος για την κατασκευή αλλά και την παραχώρηση των δικαιωμάτων του γηπέδου είναι η Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ – Δήμου Βόλου.