Όταν η πολιτική ασκείται με τρόπο λαϊκίστικο και, κυρίως, χωρίς γνώση, μόνο και μόνο για την ικανοποίηση του κομματικού ακροατηρίου και για την υποχρέωση των επαγγελματικών στελεχών να δικαιολογήσουν τις παροχές του κόμματος (από θέσεις και αξιώματα μέχρι… βαφές μαλλιών), προκύπτουν τραγελαφικές περιπτώσεις σαν αυτή των εκπροσώπων του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και τα όσα παράλογα και άσχετα υποστήριξαν σχετικά με τη σύμβαση της ομάδας μας με το Δήμο Βόλου για τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για συγκεκριμένες ώρες και μέρες (μία κάθε δεύτερη εβδομάδα και μία για προπόνηση, συνολικά 4 ημέρες) και όχι βέβαια για συνολική παραχώρηση.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ούτε λίγο ούτε πολύ, επικαλούμενος μια άσχετη νομοθετική πρόνοια, επιχείρησε να αμφισβητήσει το δικαίωμα δύο μερών να προχωρήσουν στη σύναψη μιας σύμβασης, εν προκειμένω της ΠΑΕ Βόλου και του Δήμου Βόλου, παρουσιάζοντάς την μάλιστα ότι έγινε κατά παράβαση της κείμενης Νομοθεσίας. Γιατί;

Γιατί – κατά το ΚΚΕ- η ΠΑΕ Βόλος θα έπρεπε να εκχωρήσει το 15% των εσόδων της στο Δήμο Βόλου! Δηλαδή όπως ο αθλητικός Νόμος 2725/1999 προβλέπει για το μητρικό σωματείο (ερασιτέχνης) και το επαγγελματικό τμήμα του που κάνει χρήση του σήματος, εγκαταστάσεων κλπ. Με δυο λόγια το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο Δήμος Βόλου είναι ερασιτεχνικό σωματείο (!) στο οποίο η ΠΑΕ θα πρέπει να αποδίδει το 15% των εσόδων της από διαφημιστικά έσοδα, χορηγίες κλπ. Τέτοια και τόση ασχετοσύνη… ή όπως λέει κι ο σοφός λαός μας μπέρδεψαν την βούρτσα με ….

Σε ό,τι αφορά το ύψος του τιμήματος που η ΠΑΕ Βόλος θα καταβάλλει στο Δήμο και που ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, τους ενημερώνουμε ότι στην προηγούμενη μίσθωση που είχε γίνει με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (τo 2019-2020) το αντίστοιχο μίσθωμα ήταν 2.000 ευρώ μηνιαίως. Ωστόσο, η συντήρηση γινόταν με δαπάνες της ΕΤΑΔ, ενώ τώρα θα γίνεται με δαπάνες της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ. Και για τη συντήρηση αυτή θα πρέπει να εργαστούν ειδικοί επιστήμονες και εργατοτεχνικό προσωπικό, που πρέπει να αμειφθούν, με μια δαπάνη 4.000-4.500 ευρώ μηνιαίως. Εκτός αν ο επικεφαλής του ΚΚΕ στο ΔΣ Βόλου εισηγηθεί να προσφερθούν για την εργασία αυτή τα μέλη μιας μπριγάδας που παραδείγματος χάριν μόλις επέστρεψαν από τη συλλογή καφέ στη Νικαράγουα ή αφιλοκερδώς μετείχαν στην ανακαίνιση στο Σπίτι του Λαού…

Σε κάθε περίπτωση αν θέλουν γυμναστική, ας ασχοληθούν με την κανονική και όχι την δήθεν επαναστατική. Το Πανθεσσαλικό δεν ανήκει σε εμάς. Εμείς το μισθώνουμε για συγκεκριμένο χρόνο και σκοπό. Ανήκει στους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία του Βόλου Η ΠΑΕ Βόλος ιδρύθηκε και λειτουργεί προσφέροντας πέραν των άλλων και έσοδα στην πόλη και την τοπική οικονομία και όχι δημιουργώντας χρέη και υποχρεώσεις. Δεν διεκδικεί τίποτα δωρεάν και καταβάλλει ό,τι αναλογεί για τις χρήσεις που πραγματοποιεί.