Θεωρούσαμε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ότι θα έπρεπε να παραμείνουμε αμέτοχοι και απλοί θεατές των όσων με ένα κωμικοτραγικό τρόπο τεκταίνονται στο χώρο του άμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου, και μάλιστα παραμονή έναρξης των πρωταθλημάτων της Super και Football League, και τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν την θεματολογία μιας ολόκληρης επιθεώρησης στο Δελφινάριο!

Ως νέοι, ωστόσο, παράγοντες στο χώρο αυτό, βλέπουμε ότι πλέον δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά σε φαινόμενα παρανομιών και σκανδαλωδών αποφάσεων που απορρέουν ως αποτέλεσμα της στάσης και των συμπεριφορών παραγόντων της Super League, η πλειονότητα των οποίων, άλλωστε, έχει αναμφίβολα πληγώσει και απαξιώσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Οι φίλαθλοι, μέσω των γραφείων Τύπου και των θηριωδών μηχανισμών προπαγάνδας που διατηρούν  παράγοντες ομάδων της, παραπληροφορούνται και η αλήθεια συσκοτίζεται για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Και η αλήθεια είναι:

  • Ότι για τα πρωταθλήματα της Super και Football League η διοργάνωση έχει  απλώς εκχωρηθεί και ότι η εποπτεύουσα αρχή είναι η ΕΠΟ
  • Ότι σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 6, με τρόπο που ρητά αναφέρεται οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Super και Football League γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη όλων και σε περίπτωση διαφωνίας παρεμβαίνει και αποφασίζει η ΕΠΟ
  • Ότι σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφος 4, ως ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων λογίζεται η 1η Αυγούστου κάθε έτους και ότι οι προκηρύξεις γίνονται το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου κάθε έτους και εγκρίνονται από την ΕΠΟ.
  •  Ότι σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 6, απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου του πρωταθλήματος που έληξε. Δηλαδή αφορά την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.
  •  Ότι δεν μπορεί κανένα πρωτάθλημα να ξεκινήσει, αν πρώτα δεν υπάρξει η έκκριση της προκήρυξής του από την ΕΠΟ.

Τούτων δοθέντων ειλικρινώς απορούμε πως η ΕΠΟ δείχνει τόση και τέτοια ανοχή στα τερτίπια, τα τεχνάσματα και τις κουτοπονηριές παραγόντων, που με τη συμπεριφορά τους όχι απλώς εκτίθενται οι ίδιοι ανεπανόρθωτα, αλλά δυσφημούν και απαξιώνουν έτι περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι ότι εκτός από αυτούς τους παράγοντες της…πλάκας, όπως εύστοχα τους χαρακτηρίζει ο απλός και αγνός φίλαθλος, το χώρο υπηρετούν και άνθρωποι με αξιοπρέπεια, σεβασμό και αγάπη στο άθλημα και αλλεργία στην…ξεφτίλα!

Σε κάθε περίπτωση εμείς ευχόμαστε σε όλους, ακόμη και σε αυτούς τους παράγοντες ομάδων της Super League, που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης, να έχουν μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να λογικευτούν γιατί αυτοί δεν εκπροσωπούν και δεν είναι το ποδόσφαιρο, όπως κάποιοι εξ αυτών, αφελώς, θεωρούν.

ΥΓ. Η προσφυγή τους στο διαιτητικό δικαστήριο, προφανώς δεν έχει καμία τύχη και η μόνη τους ελπίδα θα ήταν ένα «πραξικόπημα». Και επειδή το παράβολο είναι αρκετά υψηλό θα τους συνιστούσαμε να αποφύγουν την προσφυγή και να διαθέσουν τα χρήματα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, να πιάσουν τόπο δηλαδή…

ΥΓ2. Τους συνιστούμε να ενημερωθούν τα μέλη της Super League ότι η 13η ομάδα θα παίξει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League είτε το θέλουν είτε όχι. Γιατί απλά αυτό λέει ο νόμος και γιατί δεν αποφασίζουν αυτοί.