Την έντονη δυσαρέσκεια της προς τις Γερμανικές Προξενικές Αρχές εξέφρασε με επιστολή της η ΠΑΕ Βόλος με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ο Αργεντίνος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Χοακίν Τόρρες και ο δικηγόρος του, με συνέπεια να μην τους επιτραπεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά η επιστολή

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας για την στενή γραφειοκρατική αντίληψη με την οποία οι υπηρεσίες σας λειτούργησαν και εξ αιτίας της οποίας υποβλήθηκε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία ο από την Αργεντινή προερχόμενος ποδοσφαιριστής Χοακίν Τόρρες και ο δικηγόρος του, που μέσω Φρανκφούρτης έρχονταν στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.

Δοθέντος ότι είχαν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά και νομιμοποιητικά έγγραφα και επειδή η έλλειψη βίζας σε πολλές αντίστοιχες  περιπτώσεις έχει παραβλεφθεί, εκφράζουμε την πικρία μας για την επίδειξη αυτής της αυστηρότητας που τόσα προβλήματα μας προκαλεί.

Δυστυχώς η στάση σας κατέδειξε μια αρνητική και εχθρική διάθεση απέναντι μας, που δεν δικαιολογείται, καθώς μεταξύ των χώρων μας εδώ και πολλές δεκαετίες επικρατούν συνθήκες ειρήνης, φιλίας, συνεργασίας και κατανόησης. Αντιθέτως η άκαμπτη στάση που επιδείξατε θα μπορούσε να εκληφθεί και ως κατάλοιπο μιας φρικτής εποχής, που όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ

Γιώργος Σπυριδόπουλος